تاریخچه طراحی سایت

وب

وب سایت ها بخش خیلی زیادی از درآمد کسب و کارهای جدید را پوشش می دهند، هر کسب و کاری این روزها توانسته از طریق وب سایت مشتریان خود را داشته باشد، دردنیای اینترنت، وب سایت ها به مثال شرکت ها، فروشگاه ها و… وجود دارند و افراد مختلف روزانه به آنها مراجعه می کنند.

تاریخچه طراحی سایت خیلی به قدیم بر نمی گردد، اما سرعت رشد تکنولوژی به حدی زیاد بوده است که از طراحی وب ساده در چندین سال به طراحی سایت حرفه ای  با تکنولوژی های امروزی رسیدیم.

طراحی وب

عبارت www:

با دیدن اصطلاح www همه به یاد اینترنت و سایت ها می افتیم، اما آیا میدانید این سه حرف چه مفهومی دارد؟ این عبارت مخفف World Wide Web می باشد، web به معنای تار و World Wide به معنی گستره جهانی می باشد، این عبارت معنی یا مفهوم تار جهانی یا تار گستر جهانی را دارد.

جدول ها – آغاز طراحی سایت (1995) :

طراحی های جدول محور (Table-Base) و تولد اولین مروگرهایی که قادر بودند عکس و تصاویر را نمایش دهند ، اولین مرحله به سمت طراحی سایت به معنای امروزی خود محسوب می شود.بهترین گزینه برای دسته بندی اطلاعات استفاده از مفهوم جدول (Table) بود که امروزه نیز در تگ های HTML به همین نام وجود دارد و مورد استفاده قرار می گیرد.به همین ترتیب قرار دادن جدول ها در داخل هم راه هوشمندانه ای برای طراحی سایت بود که اولین بار توسط David Siegel مطرح شد.هرچند این کار کاملا درست به نظر نمی رسید ، زیرا هدف اصلی طراحی جدول ها ، دسته بندی اعداد محسوب می شود اما بهرحال این روش ، برای مدتی معمول ترین روش طراحی سایت به شمار می رفت. مشکل دیگر نگهداری و همچنین کار کردن با چنین ساختار شکننده ای بود.در همین دوره بود که مفهوم طراحی قطعه قطعه (Slicing Design) شروع به محبوب شدن نمود.به این صورت که طراحان، طرح های گرافیکی می ساختند و برنامه نویسان این طرح ها را به قطعات کوچک تبدیل کرده و سپس برای سرهم کردن و نمایش یکپارچه آن در وب راه حلی می اندیشیدند. در طرف دیگر اما جدول ها نیز مزایای زیادی داشتند مانندنمایش داده ها به صورت عمودی و قابلیت تعریف اندازه براساس پیکسل یا درصد.

جاوا اسکریپت –راهی برای نجات (1995) :

جاوا اسکریپت (JavaScript) پاسخی به محدودیت های HTML در طراحی سایت بود و نقش مهمی در تاریخ طراحی سایت ایفا نمود و همچنان نیز این نقش ادامه دارد.برای مثال اگر یک صفحه popup می خواستید و یا اگر تصمیم داشتید دسته بندی و نحوه چینش چیزی را بصورت خودکار تغییر دهید پاسخ کار JavaScript بود.مشکل اینجا بود که جاوا اسکریپت بصورت لایه ای جدا از ساختار کلی بود وباید بصورت جداگانه لود می شد.در بسیاری از مواقع برنامه نویسان کم استعداد یا تنبل از جاوا اسکریپت برای انجام کارهای بسیار ساده استفاده می کردند در صورتی که هر زمان که از جاوا اسکریپت بصورت هوشمندانه استفاده می شد قدرت واقعی خود را نشان می داد.

امروزه در اغلب مواقع هنگام طراحی سایت تلاش می شود اگر قابلیت ایجاد یک ویژگی در CSS یا HTML وجود دارد از JavaScript استفاده نگردد زیرا همچنان یکی از مشکلات جاوا اسکریپت کاهش سرعت لود سایت به حساب می آید.با این حال جاوا اسکریپت امروزه نیز یکی از مهمترین زبان های برنامه نویسی برای طراحی سایت به شمار می رود و بخصوص در قالب jQuery و  Node.js که ویژگی های بسیار خارق العاده ای را می تواند به یک وب سایت اضافه نماید.

جاوا اسکریپت

فلش –عصر طلایی آزادی (1996) :

استفاده از فلش (flash)در طراح وب راهی بود برای شکستن محدودیت های موجود در طراحی وب سایت ها ، تکنولوژی که زمان تولد ، وعده آزادی و چنان اختیار عملی را به برنامه نویسان داد که تا قبل از آن به هیچ وجه تصورش را هم نمی کردند. طراح سایت می توانست هر گونه شکل ، قالب ، جلوه های متحرک ، ویژگی های فعل و انفعالی و هرگونه فونت و بسیاری امکانات دیگر را تنها با یک ابزار یعنی فلش،  طراحی و ایجاد کند.نتیجه نهایی بصورت یک فایل فشرده درآمده و برای نمایش به مرورگرها ارسال می شد. تا زمانی که کاربران آخرین آپدیت افرونه Flash و همچنین زمان کافی برای لود شدن آن را داشتند، وب سایت به نمایش درآمده همچون یک جادوی خارق العاده بود. این دوره در تاریخچه طراحی سایت منجر به خلق صفحه های وب رنگارنگ ، انیمیشن های جالب و هرگونه ویژگی ظاهری بدردبخور- یا بدرد نخور! – دیگری در آن زمان شد.

طراحی اصلی وب سایت

 برای اولین بار در سال 1990 به پیشنهاد تیم برنز لی با همکاری رابرت کارلو، که توسعه نرم افزاری را پیشنهاد کرد که به کاربران امکان دسترسی به سایت و محتوای آن را می داد، انجام شد، این نرم افزار مرورگر نام دارد.
نرم افزارهای دیگر، یا به عبارت مدرن تر، مرورگرهای مختلف مانند کروم، فایرفاکس و غیره، امروزه به کاربران در اجرا و طراحی وب سایت ها کمک می کنند.

استفاده از آدرس

هر صفحه باید یک آدرس منحصر به فرد داشته باشد تا بتواند صفحات مختلف را پیدا کند. به این ترتیب مشخص است که لازم است هر وب سایتی یک نام داشته باشد، امروزه از آن به عنوان نام دامین یا نام دامنه وب سایت یاد می شود، در طرح اولیه وب سایت ها تنها قابل خواندن بودند این بدان معناست که اولین وب سایتی که در مورد آن صحبت کردند یک وب سایت ثابت بود.

HTML

اولین وب سایت ها با استفاده از HTML که یک زبان نشانه گذاری است طراحی شدند. در حالی که ساختار HTML ساده بود، اماقابلیت های بسیاری را در اختیار وب سایت ها قرار داد، به عنوان مثال استفاده از سرفصل ها و پاراگراف ها و … این زبان بسیار آسان بود. به تدریج برای زیبایی صفحات css بنیان گذاری شد، ترکیب این دوباهم صفحات زیبایی را خلق کرد.

html

CSS – (1998) :

CSS نیز در همان دوره Flash متولد شد.روشی برای دسته بندی ساختار طراحی سایت که از نظر فنی و تکنیکی روش بهتری محسوب می شد.مفهوم اصلی CSS – Cascading Style Sheets – در جدا سازی بخش محتوای سایت از بخش نمایشی و ظاهری آن بود.بنابراین ظاهر و نحوه نمایش وب سایت در CSS تعریف می شد و محتوای سایت در HTML.اولین نسخه های CSS از انعطاف و گستردگی بسیار کمی برخوردار بودند اما مشکل اصلی در تطبیق پذیری مرورگرهای مختلف با آن بود.چندین سال طول کشید تا مرورگرها بصورت کامل خود را با این تکینیک جدید در طراحی سایت تطبیق دادند و در برخی موارد همچنان ایرادهایی همگام نمایش وب سایت در آنها وجود داشت. همچنین دوره ای در تاریخچه طراحی سایت وجود دارد که در آن یک مرورگر دارای آخرین آپدیت بوده و توان استفاده از آخرین ویژگی های CSS را داشت اما مرورگرهای دیگر همچنان با برخی از امکانات جدید آن مشکل داشتند و این موضوع تبدیل به کابوسی برای برنامه نویسان شده بود.

css

سایت شرکتی

پس از رایج شدن وب سایت ها اولین قسمت هایی که به وب سایت مجهز شدند شرکت ها و کمپانی های بزرگ بودند، شرکت های صاحب بزرگ دنیا به استفاده از وب سایت روی آوردند، به تدریج تجارت های زیادی به طراحی وب سایت روی آوردند، تا جایی که هم اکنون وب سایت به مانند شعبه دیگری از یک کمپانی در نظر گرفته می شود.

همواره هدف والای طراحی وب این است که هر آنچه یک طراح به صورت بصری طراحی می‌کند را وارد دنیای مرورگر ها کند.

تصور کنید که طراحان همه چیز را به درون یک صفحه منتقل کنند و یک کد تمیز و عالی به دست بیاید؛ البته منظور فقط تغییر چیدمان و ترتیب المان‌ها نیست بلکه انعطاف پذیری و کنترل کامل بر روی طراحی صفحه‌ها است! تصور کنید توسعه‌دهندگان وب هیچ نگرانی بابت سازگاری کدها با مرورگرها ندارند و تنها روی حل مساله‌ی واقعی تمرکز دارند

 

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×